8.10.2012

Madeira - Funchal

Ensimmäinen aamu Madeiralla valkeni lämpöisenä ja aurinkoisena. Itse heräsin siihen, että pienen pienet muurahaiset olivat valloittaneet matkalaukkuni ja kiipeilivät pitkin vaatteitani. Kulutin aamulla pitkän tovin purkaessani matkalaukkuani ja käymällä läpi jokaikisen vaatekappaleen muurahaisten poistamiseksi.
Yhdentoista aikoihin lähdimme kihlattuni kanssa kävelemään kohti Funchalin keskustaa, tarkoituksenamme tutustua kaupunkiin. Muu porukka jäi altaalle ja osan tiedän käyneen läheisessä ostoskeskuksessa.


Hotellimme sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta, 1,6 - 2 kilometrin päässä hieman reitistä riippuen. Madeiralla liikkuminen kävellen oli helppoa. Paahtava helle, jyrkät tiet ja ajoittaiset lommot teissä tosin hieman hidastivat matkan tekoa. Autoilijat antoivat lähes aina tietä jalankulkijalle, joten katuja uskalsi ylittää kovassakin liikenteessä.


Reittimme hotellilta keskustaan oli äärimmäisen helppo - suoraa tietä eteenpäin. Matkalla ohitimme hotelleja, casinon sekä puiston, jossa piipahdimme nopeasti ihastelemassa sisiliskoja. Kyseisessä puistossa on tapana järjestää monenlaisia juhlia ja bileitä, jolloin puistoon pääsee ainoastaan pääsylipun turvin. Oman lomamme aikana puistossa järjestettiin kesänpäätösbileet, mutta kalliin pääsylipun (20€/hlö) takia nämä bileet jäivät kokematta.


Keskustassa löntystelimme pitkin katuja, ja kävimme syömässä aamiaisen pienehkössä kahvilassa Sao Francisco -nimisen kauppakeskuksen sisällä. 2 kuppia kahvia, omeletti ja sämpylä maksoivat 7€.

Funchal on melko pieni kaupunki reilulla 100 000:lla asukkaalla. Turisteja tosin taisi olla toinen mokoma ja kaduilla riitti mukavasti kulkijoita. Funchal kaupunkina ei ollut mitenkään ihmeellinen ja sen kiersi muutamassa tunnissa. Keskustassa oli pääasiassa pieniä kauppoja, pieniä ostoskeskuksia (joissa oli supermarketteja sekä muutamia vaatekauppoja), apteekkeja ja muita toimitiloja. Meille keskusta ei tarjonnut kauheasti nähtävää.

Keskustasta kävelimme rantabulevardin kautta takaisin hotellillemme ja allasalueelle nauttimaan auringosta. Myöhemmin päivällä kävimme tutustumassa Forum Madeira -ostoskeskukseen, johon oli hotellilta noin 5 minuutin ajomatka. Forum Madeira oli melko pieni ostoskeskus, josta löytyivät ne perinteiset vaateliikkeet kuten C&A, Zara, Bershka ja Pull&Bear. Emme löytäneet mitään erityistä vaatekaupoista, joten ostimme ostoskeskuksen alakerrasta sijaitsevasta supermarketista aamiais- ja iltapalaeväitä sekä viiniä ja olutta. Viinipullot olivat halpoja, yhdestä eurosta ylöspäin.

Ostoskeskuksesta suuntasimme pikapikaa takaisin hotellille, sillä halusimme osallistua hotellin aulassa/baarissa järjestettävään cocktail-tilaisuuteen. Tilaisuus oli avoin kaikille hotelliasukkaille ja kesti noin tunnin. Cocktail-tilaisuudessa sai vapaasti nauttia puna-, valko- ja roseeviiniä sekä pientä suolaista purtavaa.
Tilaisuuden jälkeen suuntasin kihlattuni, veljeni, mummoni ja serkkuni kanssa läheiseen ravintolaan pizzalle. Ruoka ja juomat 5 hengelle maksoivat 78€, johon oli lisätty 1,5€/hlö leipämaksua vaikka emme leipää tilanneet.

Ravintolasta jatkoimme iltaa yhdessä huoneistoistamme, josta siirryimme vielä myöhemmin pienellä porukalla sporttibaariin iltaa istumaan.


Ei kommentteja: