10.10.2012

Madeira - merellä

Torstaille olimme varanneet runsaasti erilaisia retkiä. Ensimmäisenä lähtivät setäni levadavaellukselle kahdeksan aikoihin, ja hieman yhdeksän jälkeen meistä 6 lähti kävelemään kohti Funchalin satamaa ja syvänmeren kalastusretkeä.

Kalastusretkemme alkoi kello 10 ja kesti noin neljä tuntia. Olimme varanneet koko veneen omaan käyttöömme, sillä se oli halvempi vaihtoehto. Veneeseen mahtui 6 henkeä, joista kaikki saivat kalastaa. Oman veneen vuokraaminen neljäksi tunniksi maksoi 700€.
Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä tavalliselle/avoimelle syvänmeren kalastusretkelle, johon olisi myös mahtunut 6 henkeä. Tällöin hinta olisi ollut 170€/kalastava henkilö tai 120€/ei kalastava henkilö. Me halusimme kaikki kalastaa, joten tälläinen retki olisi maksanut meille 1020€.


Vedimme uistinta pitkin Madeiran rannikkoa ja yritimme saada koukkuun tonnikaloja ja marliineja. Lähdön yhteydessä meille kerrottiin, mitä kaloja saisimme viedä mukanamme ja mitkä tulisi laskea takaisin mereen. Veneessä oli lisäksemme kuljettaja ja eräänlainen yleismies, joka ohjeisti meitä kalastuksessa, kertoi kalatarinoita ja olisi tarvittaessa sitonut meidät kalastustuoliin ja ojentanut ongen. Lähdön yhteydessä saimme jokainen valita oman onkemme, sillä veneessä oli mahdollista vetää 6 uistinta yhtäaikaa.



Meillä oli kuitenkin matkassa huono tuuri, emmekä saaneet lainkaan kalaa. Onnistuimme kuitenkin näkemään useita valaslaumoja sekä myöhemmin vielä delfiinejä. Näkemämme valaat olivat pallopäävalaita (pilot whale) ja delfiinit tavallisia delfiinejä (common dolphin). Delfiinit olivat sen verran nopeita, ettei niistä ehtinyt nappaamaan kuvia.
Retkeemme sisältyi myös pienimuotoista syötävää ja juotavaa, kuten hedelmiä ja täytettyjä croissantteja, vettä, limpparia ja olutta. Merellä oli niin tuskastuttavan kuuma, ettei meille maistunut paljon muu, kuin vesi ja hedelmät.

Palasimme takaisin satamaan kahden aikoihin. Retkiporukkamme muuttui hieman, sillä mukana ollut setäni ja serkkuni palasivat takaisin hotellille, ja porukkaamme liittyi toinen serkkuni ja mummoni.
Olimme varanneet samalle päivälle myös valaiden ja delfiinien katseluretken, sillä emme tajunneet näkevämme kyseisiä jo kalastusretken aikana. Tämä retki tehtiin katamaraanilla, joka lähti satamasta kello 15. Ennen tätä ehdimme hakea matkapahoinvointilääkkeitä ja rasvaa palaneelle ihollemme apteekista sekä syömään nopeasti McDonaldisissa.



Katamaraaniretkellä näimme samoja valaita, kuin aikasemmin päivällä. Itse käytin retken pääasiassa auringon ottamiseen. Katamaraaniretki maksoi 30€/henkilö ja siihen ei sisältynyt mitään virvokkeita. Virvokkeita pystyi kuitenkin ostamaan katamaraanissa olevasta baarista. Retki kesti kolme tuntia, jonka jälkeen soitimme setäni hakemaan meidät satamasta.

Hotellilla lepäsimme hetken ja virkistäydyimme suihkussa ja altaalla, jonka jälkeen suuntasimme Funchalin keskustaan syömään. Valitsimme ravintolan ilman sisäänheittäjää edelliskerroista viisastuneina. Ruoka oli hyvää eikä meitä yritetty huijata millään tavalla. Palvelu oli ehkä hieman hidasta, mutta töissä oli vain yksi tarjoilija. 7 hengen ruokailu, sisältäen 2 alkuruokaa, pääruoat, 4 jälkiruokaa, kahvin, pullon viiniä ja muita juomia, maksoi 135,20€.
Ravintolasta palasimme takaisin hotellille, jossa menimme heti nukkumaan seuraavan aamun aikaista herätystä varten.

Matkaporukkamme oli myös kasvanut tänä päivänä, kun isäni kaksi ystävää liittyivät seuraamme.

Ei kommentteja: