9.10.2012

Madeira - Monte

Kolmas päivä meni omalta osaltani hieman hukkaan huonon olotilan vuoksi. Aamupäivän vietin tiukasti sängyssä maaten ja välillä kokeilin loikoilua allas-alueella.


Hotellissamme oli kaksi allas-aluetta. Toinen suoraan huoneistojemme edessä ja toinen, hieman suurempi allas-alue, hotellimme ylimmässä kerroksessa. Ylimmän kerroksen allas-alueella oli lisäksi baari ja ravintola, kuntosali, sauna ja spa -osasto.


Hotellialueella näkyi hyvin vähän hyönteisiä tai muita ötököitä, mutta pieniä kissoja liikkui silloin tällöin. Päiväsaikaan seinillä lojui jonkin verran sisiliskoja ja yöllä näkyi muutamia torakoita. Kaduilla torakoita vilisti sitten sitäkin enemmän, tosin onneksi vain yöaikaan.

Päivällä suunnittelimme erilaisia retkiä loppuviikolle, jotka kävimme varaamassa ja maksamassa retkistä ja aktiviteeteista vastaavalle henkilökunnan jäsenelle. Kaikki retket maksettiin käteisellä, sillä korttimaksupäätettä ei ollut. Varasimme kahdenlaisia levada-vaelluksia, syvänmeren kalastusretken, valaiden ja delfiinien katseluretken sekä pöydän ravintolasta lauantai-illalle isäni 50-vuotisjuhlia varten.


Retket varattuamme lähdimme koko porukan voimin autolla Funchalin keskustaan. Valtaosa meistä halusi kokea Monteen kulkevan köysiradan, mutta muutama jäi tutustumaan keskusta-alueeseen. Meno-paluu köysiradalla maksoi 15€.


Ilma Montessa oli huomattavasti viileämpi, kuin alhaalla Funchalissa, ja korkeimmat puut olivat sumun peitossa. Montessa olisin halunnut tutustua muun muassa kasvitieteelliseen puutarhaan, mutta olimme hieman myöhään liikkeellä, emmekä tästä syystä ehtineet tekemään Montessa mitään. Saavuimme Monteen noin 17:20 ja viimeinen hissi takaisin Funchaliin lähti 17:45.

Köysirata-ajelun jälkeen piipahdimme illallisella Funchalin keskustassa. Valtaosa ruoasta oli hyvää, mutta kala-annokset ostaneille tuli pieniä mahanpuruja. Opimme tämän ravintolaruokailun jälkeen välttämään ravintoloita, joissa oli sisäänheittäjä, sillä parempaa ruokaa ja palvelua olimme saaneet niistä ravintoloista, joissa sisäänheittäjää ei ollut. Ruokailu tässä ravintolassa 8:lta hengeltä maksoi 120€ sisältäen 2 alkuruokaa, pääruoat, limpparia, mehua ja vettä.

Ruokailun jälkeen kävimme kihlattuni kanssa vielä kaupassa ostamassa lisää aamu- ja iltapalaa ja kävelimme takaisin hotellille auringon laskiessa.

Ei kommentteja: